menu

Maken en ontwerpen

Als meubelatelier en meubelmaker is De Werkkamer gespecialiseerd in het vervaardigen van maatwerk. Of u een eigen ontwerp heeft of behoefte heeft aan een ontwerpservice of op basis van een ontwerp dat pasklaar aangeleverd wordt, wij kunnen aan uw wensen voldoen. U kan enkele realisaties bekijken in de werkvoorbeelden en een maakproject in meer detail lezen.

Ontwerpen

Bij De Werkkamer kunt u terecht voor gepersonaliseerde meubelontwerpen van kasten en tafels tot sier- en kunstobjecten op basis van uw ideeën, bestaande ontwerpen, voorontwerpen of persoonlijke gesprekken.

Onze ontwerpen worden zoveel mogelijk in 3D getekend en digitaal met u gedeeld zodat u het ontwerp kan bekijken en aanpassingen kan laten maken totdat het volledig voldoet aan uw wensen.

Het ontwerp hoeft niet fysiek door De Werkkamer gerealiseerd te worden. Het ontwerp dat speciaal voor u is gemaakt, blijft uw eigendom en kan digitaal worden overgedragen in formaten zoals DWG, DXG of STL zodat het als basis kan dienen voor volume productie via andere actoren.

Om de maakbaarheid en haalbaarheid van een ontwerp te evalueren, werkt De Werkkamer vaak samen met designers en kunstenaars. In die zin maakt De Werkkamer ook prototypes of produceert een beperkte serie van het ontwerp voor testdoeleinden.

Bij De Werkkamer kunt u rekenen op maatwerk meubelontwerpen die volledig aan uw wensen voldoen. Neem vandaag nog contact op om uw meubelontwerpen of dromen werkelijkheid te laten worden.

Klik hier om een ontwerp- en maakverhaal in meer detail te lezen.

Dit zijn 2 ontwerpen van eigen atelier:Maken

De meest voorkomende productiemethode is het gebruik van een computer gestuurde freesmachine of CNC. Met behulp van deze technologie kunnen meubels gemaakt worden in allerlei hout- en plaatsoorten, afhankelijk van de gewenste afwerking en mechanische belasting. Enkele voorbeelden van de meubelstukken die op maat gemaakt worden zijn onder andere tafelbladen ter vervanging van beschadigde bladen, tafels, tv-meubels, kasten en badkamermeubels en op maat gemaakte houten kastdeuren, keuken- en ladefronten die perfect passen bij uw bestaande meubelcorpus. Onze flexibiliteit en vakmanschap stellen ons in staat om aan uw specifieke eisen te voldoen.

De Werkkamer is erkend maker voor Opendesk, een concept dat meubels ontwikkelt om lokaal geproduceerd te worden met behulp van CNC-freestechnologie. Omdat de ontwerpen digitaal aangeleverd worden onder de vorm van een DXF of DWG bestand kunnen die, of andere ontwerpen, aangepast worden aan uw individuele wensen voordat de productie begint.

Voor architecten en studiebureaus produceert De Werkkamer meubels in kleine oplages, meestal tot ongeveer tien stuks van hetzelfde ontwerp, zoals vergadertafels. In deze context zijn wij voornamelijk betrokken bij het maken van testproducties en prototypes om het ontwerp te optimaliseren voor een betere maakbaarheid. Vervolgens kan het aangepaste ontwerp door andere partijen op grotere schaal worden geproduceerd. Wij werken nauw samen met maatwerkbedrijven om deze processen efficiënt te laten verlopen. Daarnaast biedt De Werkkamer algemeen freeswerk aan, zoals het frezen van teksten, figuren of het uitfrezen van specifieke vormen. Deze mogelijkheid wordt ook veelvuldig benut door kunstenaars als onderdeel van het creatieproces van hun kunstwerken.

Bent u op zoek naar een nieuwe uitstraling voor de fronten van uw kasten en laden in uw bestaande keuken? Ook hiervoor kunnen wij u een passende oplossing bieden. Deze activiteit gaat vaak gepaard met de implementatie van een nieuwe keuken, waarbij de keukenframes worden aangekocht bij grotere productiebedrijven vanwege kostenefficiëntie. De Werkkamer verzorgt vervolgens de afwerking van de fronten of specifieke aanpassingen op maat en volgens uw wensen.

Omdat De Werkkamer ook restauraties uitvoert is de kennis van oude technieken zoals politoeren, fineren, lederbekleding en vergulden aanwezig en kunnen die naadloos gecombineerd worden met nieuwe meubels. Een verguld tafelblad op een beuken-mutiplex-onderstel? Stofferen van een cnc gefreesde stoel of zetel? Dat kan bij De Werkkamer !

Geverifieerd door MonsterInsights