menu

Maken

Als maakatelier richt De Werkkamer zich vooral op het maken van meubels op maat. Dat kan als resultante van een ontwerpfase (zie ontwerpen) of op basis van een ontwerp dat pasklaar aangeleverd wordt. U kan enkele realisaties bekijken in de werkvoorbeelden en een maakproject in meer detail lezen.

De meeste maakopdrachten worden met een computer gestuurde freesmachine (CNC) gemaakt in alle hout-en plaatsoorten afhankelijk van de gewenste afwerking en mechanische belasting.

De Werkkamer is ook maker voor Opendesk. Dit is een concept waarbij meubelen specifiek ontwikkeld worden om via de CNC technieken lokaal gemaakt te worden. Omdat de ontwerpen digitaal aangeleverd worden kunnen ze nog gedeeltelijk aangepast worden aan uw wensen.

Voor studiebureaus en architecten maakt De Werkkamer meubels in kleine oplage tot een 10tal van dezelfde soort, bijvoorbeeld vergadertafels. Grotere volumes worden niet gemaakt. In deze context worden voornamelijk testproducties of prototypes gemaakt om het ontwerp te optimaliseren voor een betere maakbaarheid waarna het aangepaste ontwerp door derden in volume kan gemaakt worden. In die zin werkt De Werkkamer samen het maatwerkbedrijven.

Op zoek naar een nieuwe invulling van fronten van kasten en lades voor in een bestaande of keuken? Ook hier kan De Werkkamer een gepaste oplossing leveren. Deze activiteit gaat vaak samen met de implementatie van een nieuwe keuken waarbij de keukenframes afgenomen worden bij een groter maakbedrijf omwile van de kostprijs maar u de afwerking laat uitvoeren door De Werkkamer op maat en volgens uw wensen.

Omdat De Werkkamer ook restauraties uitvoert is de kennis van oude technieken zoals politoeren, fineren, lederbekleding en vergulden aanwezig en kunnen die naadloos gecombineerd worden met nieuwe meubels. Een verguld tafelblad op een beuken-mutiplex-onderstel? Dat kan bij De Werkkamer !