menu

Een ontwerp- en maakproject – beschrijving

De klant was op zoek naar een manier om nutsleidingen van water en gas die in de woonkamer binnenkomen weg te werken en gelijktijdig bijkomende bergingsruimte te voorzien.

Het interieur van de klant is eerder klassiek en naast “de oplossing” staat een kast die er zo uitziet:

Op basis van de vormgeving van de kast ontwierp De Werkkamer deze module. De indeling van de module is dezelfde als van de kast met uitzondering van de bovenste lade omdat de nieuwe kast iets lager moest komen in functie van een raamtablet aan de andere kant. Onderaan is de boog, de onderste lade met de ribversiering en een deurtje herhaald. Achteraan is de uitsparing voor de nutsleidingen.

De module werd 4 x herhaald in functie van de grootte van de muur waar de nieuwe kast tegenkomt. Bovenop de 4 modules werd een gemeenschappelijk bovenblad gemonteerd dat zorgt voor een visuele eenheid. Het blad heeft door de dubbele dikte ook een grotere sterkte waardoor het ook als zitmeubel kan gebruikt worden.

Na interactie met de klant werd het ontwerp goedgekeurd. Het ontwerp dat een 3D model is, wordt als volgende stap herleid tot een 2D model waarbij alle aparte onderdelen in een “plat” document geëxporteerd worden in het gestandaardiseerde DXF formaat dat als legplan en routeschema aangeboden wordt aan de CNC machine. Dit is het legplan van 1module:

Bovenstaande onderdelen werden gefreesd in berk multiplex meubelkwaliteit van 18mm dik. De onderliggende passing van de onderdelen gebeurde door halve houtverbindingen die onder druk gelijmd werden. Na assemblage werden de kastelementen geschuurd en behandeld met witte olie in 2 lagen.

Dit is het resultaat voor plaatsing bij de klant.

Geverifieerd door MonsterInsights