menu

Wie is De Werkkamer ?

BV De Werkkamer is een eenmanszaak opgericht in 1999 als restauratie- en maakatelier van meubelen, schilderijen en objecten vertegenwoordigd door Kristiaan De Roeck. Geleidelijk aan breidde De Werkkamer haar activiteiten uit met het uitvoeren van projecten die restauratie en renovatie combineren zowel in privé als in openbare context. Omdat dit vaak verder gaat dan de eigen capaciteit, omringt De Werkkamer zich met andere bedrijven met specifieke kennis en met dezelfde ingesteldheid.

De Werkkamer maakt meubelen via 2- en 3 D CNC freestechnieken die ook gebruikt worden in de restauratieactiviteiten.

De Werkkamer is een erkend ambacht.

Alle activiteiten van De Werkkamer zijn gebaseerd op drie principes:

  1. respect voor het object en de klant: de eigenheid van het object en het standpunt van de klant zijn bij elke opdracht verschillend en vragen telkens voor een aangepaste aanpak binnen de grenzen van de technische en financiële haalbaarheid,
  2. leveren van kwaliteit: doorheen het volledige proces, van de offertefase tot de levering, wordt aandacht besteed aan kwaliteit,
  3. kennis en doorzicht: kennis, en vooral de combinatie van de kennisdomeinen, leidt tot doorzicht waardoor problemen steeds een oplossing krijgen. De kunde om traditionele en moderne technieken te combineren is een belangrijke factor die bijdraagt tot het karakter van De Werkkamer.

Door de kennis en toepasbaarheid van verschillende oude en moderne technieken, ontwikkelde De Werkkamer een veelzijdig karakter dat de uitvoering van speciale en complexe opdrachten toelaat met onderliggend ook het kunstige. Daarom gebruikt De Werkkamer ook de slogan “Kunstig restaureren, maken en herstellen van objecten”.

De Werkkamer richt zich zowel op privatieve als publieke klanten en werkt ook regelmatig voor kunstenaars en designers of bedrijven die nood hebben aan een invulling van de maakbaarheid van ontwerpen. Hiervoor maakt De Werkkamer prototypes of prodcuten met een beperkte oplage. Dit vraagt om een doorgedreven interactie met de klant wat niet altijd betaalbaar kan zijn en voor beiden een groot engagement vraagt.

Alle activiteiten worden uitgevoerd in de geest van de voorschriften van het ECCO, de Europese Confederatie van Conservators en Restaurateurs waarbij verantwoordelijheidszin en professionalisme centraal staan.

De Werkkamer adviseren u graag, neem gerust contact op

Geverifieerd door MonsterInsights