menu

CNC conversie

Door een recente panne met de colinbus-cnc-studio (ex. Franklin Industries) is de kennis opgebouwd om de transformatie te maken van de machine waarbij de oude controller vervangen werd door de CPU5A van Eding CNC, een wereldspeler als producent van duurzame CNC controllers.

Het volledige proces van een gepaste afbouw van de oude machine, de aanpassing van sensoren en drivers, de implantatie van de nieuwe controller, de parameterisatie van de bijbehorende SW, het testen en uiteindelijk het in productie nemen van de getransformeerde machine werd volledig doorlopen.

De opgedane kennis kan overgedragen worden en/of de transformatie kan uitgevoerd worden voor andere eigenaars van de CNC studio, nationaal en internationaal.

Buiten een “harde” controller panne, kan een transformatie op basis van een nieuwe controller ook erg nuttig zijn om terug een gesupporteerde omgeving te vinden waarbij de relatie met de leverancier belangrijk is bij aanpassingen of problemen. Ook om de compatibiliteit te verzorgen tussen de controller, de controller SW en de gebruikte operating systemen, b.v. Win 10 kan dit nuttig zijn. Dit laatst is vrij belangrijk omdat de Colidrive SW werd ontwikkeld in het tijdperk van Win XP en Win 98 en sinds 2014 ook nooit nog is aangepast.

De modaliteiten van deze dienst die De Werkkamer aanbiedt, kunnen interactief besproken worden.